Landelijke vitrinekast

Een landelijke kast in de woonkamer

Bij het kiezen van passende kasten voor je nieuwe interieur, is het belangrijk dat je een idee hebt van de stijl van je interieur en natuurlijk je bijpassende kast. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke vitrinekast. Deze kasten passen goed bij zowel Scandinavische als landelijke interieurs.

Wat houdt de landelijke stijl in?

Een steeds meer terugkerende trend wanneer het gaat over interieur is de landelijke stijl. Deze stijl richt zich op het gebruik van natuurlijke materialen om een landelijke of plattelandse look te creëren. Deze look heeft veel overeenkomsten met de Scandinavische stijl, omdat beide stijlen veel gebruik maken van rustgevende kleuren en materialen in combinatie met een goede lichtinval. Bij beide stijlen wordt daarnaast veelal gebruik gemaakt van eerlijke en milieuvriendelijke materialen. De landelijke stijl verschilt echter van de Scandinavische stijl in zijn meer robuuste en huiselijke uitstraling. De materialen die hier gebruikt worden hoeven er daarom niet zo strak uit te zien, terwijl deze strakheid bij de Scandinavische stijl juist een essentieel onderdeel van het interieur is.

Landelijke kast woonkamer

Wanneer je graag een passende, maar niet te massief ogende kast wilt, kun je kiezen voor een landelijke vitrinekast. Vanwege de vitrine raampjes oogt de kast lichter en wellicht zelfs minder groot, zonder dat de landelijke stijl verloren gaat. Vanwege de kleuren van de landelijke vitrinekast en het gebruik van natuurlijke materialen, wordt immers alsnog de landelijke stijl uitgestraald. Deze kasten bestaan natuurlijk in veel vormen en maten, in verschillende kleuren en met verschillende materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld witte kasten, die een meer moderne landelijke stijl uitstralen of kasten van donkerder hout, die een meer oude landelijke uitstraling hebben.

Ook zijn er vitrinekasten die je bijvoorbeeld aan de muur kunt ophangen of juist kasten die op poten staan. Wanneer je graag een landelijke vitrinekast of een ander landelijk meubel wilt aanschaffen, maar nog niet zo goed weet hoe dit meubel precies moet uitzien, neem dan eens contact op met Mrs. Higgins. Wij helpen je graag verder!