Industriële banken

Wil je je zithoek een industriële stijl geven? Dan mag een industriële bank natuurlijk niet ontbreken! Industriële banken zijn te koop in allerlei kleuren, materialen en formaten. Waar moet je rekening mee houden, wanneer je op zoek bent naar de perfecte bank voor jouw woonkamer? Wij zetten het graag voor je op een rijtje!

Het materiaal van industriele banken
De industriële stijl is te herkennen aan zijn unieke details en materialen. Denk aan een bakstenen muur of een betonlook behang, meubilair van onbewerkt hout en metalen frames. Welk materiaal bank past daar nu bij? Veel mensen kiezen voor leder, omdat dit de industriële stijl perfect aanvult. Een lederen bank kan daarnaast voor een zeer strakke look zorgen, die jouw woonkamerstijl een extra dimensie geeft. Let wel op. Leer kan er zeer strak uitzien, maar dit kan in een industriële woonkamer iets te hard overkomen. Als je het gevoel hebt dat een lederen industriële bank de ruimte er kil uit zal laten zien, ga je beter voor een stoffen bank. Deze doet iets zachter aan. Zo kun je gaan voor één van de landelijke banken met knopen. Dit zal prachtig staan!

Kleed de bank mooi aan
Vooral wanneer je voor een bank kiest met een zeer strakke look, bijvoorbeeld een donkere lederen bank, is het belangrijk deze mooi aan te kleden om de stijl iets te verzachten. Zo kun je er een mooi lamsvel op leggen, wat pluizige kussens plaatsen of een plaid in een zachte kleur over de leuning draperen.

Het formaat
Welke stijl je ook in je huis hebt verwelkomd, de bank moet natuurlijk altijd het juiste formaat hebben. Gelukkig komen industriele banken voor in allerlei maten. Zo kun je voor een tweezitter gaan of een zeer ruime hoekbank. Om je woonkamer er ruimtelijk uit te laten zien, kun je het beste gaan voor een bankstel op poten. Dit past ook weer perfect bij de industriële stijl.

De kleur
In de industriële stijl zien we voornamelijk donkere kleuren terug. Die stijl kun je overbrengen op de bank door bijvoorbeeld voor één van de landelijke banken te gaan in een donkergroene of donkerbruine kleur. Heb je al veel donkere elementen in huis en moet de bank enig contrast bieden? Overweeg dan of okergeel, een lichtere aardetint of lichtgrijs mooi staat bij je inrichting. Je zou zelfs voor een witte leren bank kunnen gaan om een echt statement te maken.

Ben je op zoek naar een industriële banken, maar weet je niet zeker welke optie het beste bij jouw woonkamer past? Voel je vrij contact op te nemen met ons. Wij staan voor je klaar!